családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Moszkauer

Hozzávalók:

- 6 dkg darált dió

- 6 dkg cukor

- 6 dkg cukrozott vagy kandírozott narancshéj

- 2 dkg margarin

- 4 dl tejszín

- 2 dkg liszt

- 10 dkg tortabevonó ( alját bemártani )

Elkészítés:

  1. A liszt kivételével mindent egy lábosba teszünk és kevergetve forrásig hevítjük. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet és kihűtjük.

  2. Papírozott tepsibe kiskanál segítségével halmokat teszünk egymástól 5 cm távolságban , villa segítségével ellapogatjuk.

  3. 180°C-on kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Akkor jó ha csipkés a széle.

  4. Kihűlés után olvasztott csokoládéval mártjuk ki a talpát. Dermesztjük.