családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Töltött dagadó

  Hozzávalók :
  •  kb 1,2 kg dagadó ( a hentest megkértem, hogy szúrja fel )
  • 3 db szikkadt zsemle, vagy ennyi mennyiség kenyér
  • 2 db tojás
  • 5-10 dkg csirkemáj
  • 5-10 dkg gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld
  • zsír 
  • hústű

   Elkészítés :

  1. A húst kívül-belül besóztam. Amíg áll elkészítem a tölteléket.
  2. A májat, késsel elkaparom, hagymákat petrezselymet, gombát apróra vágom, zsemléket vízbe beáztatom . Kevés zsíron a hagymákat megfonnyasztom, ráteszem a májat, gombát, pici sót. Kb 5 percig nagy lángon kevergetve párolom ,kihűtöm.        Zsemléket kicsavarom a víztől, és a kihűlt gombás masszához adom, a többi hozzávalóval együtt . Alaposan összedolgozom .A húst megtöltöm, nem kell túl dagira, mert sülés közben, hízni fog . Hústűkkel összefogom több helyen .
  3. Egy sütő edénybe ujjnyi vizet teszek, és kb 2 kanál zsírt, ebbe teszem a húst. Ha marad töltelék, azt is beteszem a tepsibe. Letakarva, kb 1 órát sütöm, egyszer átfordítom . Fóliát leveszem, és hagyom pirulni, kb 15 percet . Kicsit hűljön, így könnyebb szeletelni .( én itt csirkemellet is csináltam , ezzel a töltelékkel .)