családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Ragu leves

  
 
  

  Hozzávalók .

  •  1/2 kg csirkehús, vegyesen lehet csontos is .
  • 1 db kisebb hagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db sárgarépa
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó 
  • 1 db krumpli
  • olaj , só, bors, pirospaprika,2 ek tejföl
  • valamilyen levestészta  ( dörzs tarhonya )

  Elkészítés :

  1. Minden hozzávalót, összevágok . Csirkerészeket nem kell túl apróra  .Zöldségeket , kisebb kockára , hagymát apróra .
  2. Olajon a hagymát megpirítom , ráteszem a pirospaprikát a  húsdarabokat , és egy kicsit átforgatom .Sózom , borsozom , ráöntök kb 1/2 l vizet , és egy kis ideig fözöm , kb 15 perc .Az összes zöldséget hozzáteszem , még öntök kb 1-1,5 l vizet , és készrefőzöm .Belefőzöm a tarhonyát . A végén kiveszek belőle kb 2 dl-t , abban a tejfölt csomómentesre elkeverem , és a leveshez adom . Még 5 percet forralom .