Rakott kel
Hozzávalók :
- 1,5 kg kelkáposzta
- 50 dkg darált hús
- 2 dl rizs
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, pirospaprika
- 400 g tejföl
Elkészítés :
- A kelkáposztát bő sós vízben megfőzöm , leszűröm . A cserépedényt hideg vízbe beáztatom .
- A rizst másfélszeres sós vízben megfőzöm, a darált húst ízesítem a fűszerekkel, hozzákeverem, a rizst.
- Egy cserépedényt, kissé kiolajozok, beleteszek egy sor kelt, hogy mindenhol legyen, erre hús jön, majd meglocsolom tejföllel. Ezt addig ismétlem, míg a hozzávalókból van. Tetejére tejföl jön .
- Hideg sütőben, először lefedve sütöm kb 40 percet, majd a tetőt levéve, még 10-15 percig .