családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Rakott kel

Hozzávalók :

  • 1,5 kg kelkáposzta
  • 50 dkg darált hús
  • 2 dl rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • 400 g tejföl

Elkészítés :

  1. A kelkáposztát bő sós vízben megfőzöm , leszűröm . A cserépedényt hideg vízbe beáztatom .
  2. A rizst másfélszeres sós vízben megfőzöm, a darált húst ízesítem a fűszerekkel, hozzákeverem, a rizst.
  3. Egy cserpedényt, kissé kiolajozok, beleteszek egy sor kelt, hogy mindenhol legyen, erre hús jön, majd meglocsolom tejfölle. Ezt addig ismétlem, míg a hozzávalóknól van. Tetejére tejföl jön .
  4. Hideg sütőben, először lefedve sütöm  kb 40 percet, majd a tetőt levéve, még 10-15 percig .