családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

kelt tészta"hagyományosan "

Mivel van kenyérssütőgépem , így ezek a tészták abban kelnek , de itt az elején leírok egy " hagyományos" kelt tészta készítését

  1. Az élesztőből , a langyos folyadékból ( ez lehet tej , víz ), kevés cukorral kovászt készítünk .
  2.  Amikor szépen megkelt a  többi hozzávalót beletesszük . Fakanállal , vagy robotgéppel alaposan kidolgozzuk . Akkor jó , ha keverés közben hólyagokat vet , és az edénytől könnyen elválik .
  3. Tetejét lelisztezve , letakarva jó meleg helyen kb 1 órát kelesztjük .
  4. Ha megkelt , deszkára borítjuk ,finoman átgyúrjuk ,  és a recept szerint előírtak szerint formázzuk , és újra kelesztjük , mostmár itt az asztalon letakarva , 20 percig .