családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Félbarna kenyér

    
  

  Hozzávalók :

  • 35 dkg fehér liszt
  • 15 dkg valamilyen teljes kiörlésű liszt
  • 250 ml  kézmeleg víz
  • 1 teáskanál só
  • csipet citromsav
  • 12 g élesztő + lapos mokkáskanál cukor
  • 1-2 kanál oliva olaj
  • kb 5 dkg öregtészta

  Elkészítés :

  1.  50 ml vízben, a cukorral  1 kávéskanál liszttel az élesztőt, felfuttatom. Letakarva, meleg helyen .
  2. A többi hozzávalót egy keverőtálba mérem .A sót el kell rejteni , mert az élesztővel nincsenek jóban !
  3. Géppel jól bedagasztjuk. Ekkor veszek ki belőle, egy kb öt dkg tésztát, amit letakarva, egy tálba teszek.
  4. A tésztát, letakarva, meleg helyen kelesztem, kb 1 órát .( tűzhely tetején )
  5. Megformázom. Újra kelesztem, kb 1 órát .
  6. Előmelegített sütőben kb 45 percig sül . Kb 80g lesz .