családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Málnakrémes torta

 

 
Málnakrémes torta

Hozzávalók piskóta :

 

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 12 evőkanál víz
  • késhegynyi szódabikarbóna

Krém :

 

  • 2 cs vaniliás pudingpor
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 30 dkg mirelit málna

Bevonat :

 

  • 1 cs gyors tortazselatin ( H )
  • 2,5 dl víz
  • 2-3 evőkanál víz
  • 5 dkg pörkölt mandula

Elkészítés :

 

  1. A tojássárgákat a cukorral ,és apránként hozzáadva a vizet habosra keverjük .A fehérjét kemény habbá verjük .
  2.  A lisztet a szódabikarbónával összekeverjük , és felváltva a fehérjével ,a sárga masszához keverjük óvatosan .
  3. Sütőpapiros 26 cm-es tortaformába simítjuk , és előmelegített sütőben , először 8-10 percig nagy lángon , majd közepes lángon sütjük kb                    egy órát . Rácson kihűtjük, majd félbe vágjuk .
  4. 0,5 dl tejben a pudingot csomómentesre keverjük , a többi tejet felforraljuk , és a felforrt tejet a pudinghoz keverjük , sőrűre fózzük .

               -A margarint habosra keverjük a porcukorral , és a kihűlt pudinghoz keverjük , a leszűrt málnával

                A torta köré a peremet visszatesszük , az alsó lapot krémmel megkenjük, rátesszük a másik lapot , tetejét is vékonyan megkenjük .

              -   A málna levét vízzel kiegészítjük a megadott mennyiségre, beletesszük a zselatint. 15 másodpercig forraljuk , 3 percig kevergetve hűtjük .

               -Kanalanként szép egyenletesen a torta tetejére kenjük .