családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Medvehagymás pogácsa

  
  

  Hozzávalók :

  • 2 dl tej
  • csipet cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2-3 ek tejföl
  • 5 dkg zsír
  • 1/2 ek só
  •  15 dkg margarin
  • kb 10 dkg medvehagyma levél
  • 1 tojássárga a tetejére

  Elkészítés :

  1.   A langyos tejben az élesztőt, a cukorral felfuttatom .
  2. A száraz alapanyagokat keverőtálba mérem, medvehagymát összeaprítom . A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom. Beleütöm a tojást, hozzáadom az élesztőt, tejfölt, sót, medvehagymát ,és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk,és jól összegyúrom    
  3. Tetejét liszttel meghintem, és meleg helyen kb 30 percig kelesztem .
  4. A megkelt tésztát kinyújtom, négy oldalról a közepe felé hajtom, letakarom, és újra kel 20 percig .Ezt a mozdulatsort, újra megcsinálom .
  5. A tésztát kinyújtom, kerek formával kiszaggatom , tetejét tojássárgával lekenem. 2 db papíros tepsibe teszem, és újra pihentetem 10 percig .
  6. A sütőt előmelegítem 180 fokra,, és légkeveréses módon, 20 percig sütöm .Hagyományos sütőben, kb 30 perc.