családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Paradicsomos káposzta

 Hozzávalók

  • kb 1 kg fehér káposzta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 0,5 l paradicsomszósz
  • cukor ízlés szerint
  • só, pirospapeika
  • zsiradék
  • 2 ek liszt

 Elkészítés :

  1.   A káposzta külső leveleit leszedem, először kisebb háromszögekre vágom , kiszedem a torzsáját . A háromszögeket, kb 3-4 mm-es csíkokra vágom .
  2. A zsiradékon a hagymát megfonnyasztom, rádobom a lisztet, kevergetve tovább pirítom. Felöntöm a paradicsommal, megkeverem, majd beleteszem a káposztát .Sóval ízesítem, felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi . Kb 1 órát főzöm . A cukor csak a vége felé kerül bele .