családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Lekváros bukta

Hozzávalók :

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárga
  • 3 dl tej
  • 6 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  •  1 csipet só

Töltelék :

  • 25 dkg lekvár

Elkészítés :

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk .A tojássárgát, a cukrot, margarint habosra keverjük.A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a kihabosított margarint, és a felfuttatott élesztőt. 
  2. Robotgép dagasztókarral bedagasztjuk, annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk. Liszttel tetejét meghintve, letakarva jó meleg helyen 1,5 órát kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm-re kinyújtjuk, 8X12,5 cm-es négyszögekre vágjuk. Közepébe lekvárt teszünk, és feltekerjük. 
  4. Papíros tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, tetejét egész tojással lekenjük, így kelesztjük 30 percig, mégegyszer lekenjük, meleg sütőben, alsó-felső programon, 20 percig sütjük .Csak tálaláskor szedjük szét .Tetejét porcukorral meghintjük .