családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Lekváros bukta

Hozzávalók :

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárga
  • 3 dl tej
  • 6 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  •  1 csipet só

Töltelék :

  • 25 dkg lekvár

Elkészítés :

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk .A tojássárgát, a cukrot, margarint habosra keverjük.A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a kihabosított margarint, és a felfuttatott élesztőt. 
  2. Robotgép dagasztókarral bedagasztjuk, annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk. Liszttel tetejét meghintve, letakarva jó meleg helyen 1,5 órát kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm-re kinyújtjuk, 8X12,5 cm-es négyszögekre vágjuk. Közepébe lekvárt teszünk, és feltekerjük. 
  4. Papíros tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, tetejét egész tojással lekenjük, így kelesztjük 30 percig, mégegyszer lekenjük, meleg sütőben 40 percig sütjük .Csak tálaláskor szedjük szét .Tetejét porcukorral meghintjük .