családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Csokis epres.

Hozzávalók :

piskóta :

  • 5 db tojás
  • 10 ek víz
  • 30 dkg porcukor
  • 27 dkg liszt késhegynyi szódabikarbóna

Csokiskrém :

  • 2 cs főzős csokipuding
  • 0.5 l tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 ek kakaópor

Epreskrém :

  • 330 g natúr joghurt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kg eper
  • 1 púpos ek zselatin

Tetejére :

  • 10 dkg bevonócsoki
  • 10 dkg margarin

Elkészítés :

  1. A hozzávalókból piskótát készítünk 30X35 cm-es papíros tepsiben . Ha kihűlt ketté vágjuk .
  2. A csokis krémhez a pudingot megfőzzük, kihűtjük, és ha kihűlt a porcukorral kihabosított margarint belekeverjük .
  3. Az epret leturmixoljuk ,joghurtot, porcukrot belekeverjük . A zselatint kevés hideg vízben beáztatjuk, hogy megduzzadjon .Kissé felmelegítjük, ne forrjon, és ha  kihűlt a zselatin , a krémhez hozzákeverjük .Hűtőbe tesszük dermedni .
  4. Az egyik lapot letesszük egy sima felületre , a csokikrémet rákenjük . Ha elég szilárd az eperkrém, legalább félig legyen megdermedve, különben kifolyik, rásimítjuk, a csokikrémre. Rátesszük a másik piskótalapot, és újra a hűtőben dermesztjük .
  5. Gőz fölött a csokibevonót felolvasztjuk, beletesszük a margarint .Habverővel átkeverjük, hogy csomómentes legyen, és a süti tetejére kenjük .