Hűsítő finomság
Hozzávalók, tészta
- 4 db tojás
- 5 dkg lisz
- csapott mokkás kanál szb
- 12 dkg cukor
- 8 ek víz
Krém + teteje
- 500 g mascarpone
- 500 g görög joghurt
- 1 citrom héja, leve
- 10-15 dkg porcukor
- 1 ek zselatin + 1 tasak gyors zselatin
- 60 dkg gyümölcs
Elkészítés :
- A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, 26X34 cm-es papíros tepsiben . A tojássárgákat a cukorral ,és apránként hozzáadva a vizet habosra keverjük .A fehérjét kemény habbá verjük .
A lisztet átszitáljuk a szódabikarbónával összekeverjük , és felváltva a fehérjével ,a sárga masszához keverjük . rácson hagyjuk kihűlni .Természetesen, meg lehet csinálni, babapiskótával is , amit tejbe kell forgatni .
-
A joghurtot, mascarponét , citrom levét , héját, porcukrot összekeverjük . A zselatint kevés vízbe beáztatjuk , ha megduzzad kissé felmelegítjük , és ha kihűlt, de még folyik, a joghurthoz keverjük .
-
Tetejét gyümölccsel kirakjuk , és a gyors zselatint , a tasakon leírtak alapján elkészítjük , és rákenjük . Pár órát dermedni hagyjuk .