családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

  Hűsítő finomság

  
  

  Hozzávalók, tészta

  •  4 db tojás
  •  5 dkg lisz
  • csapott mokkás kanál szb
  • 12 dkg cukor
  • 8 ek víz

  Krém + teteje

  • 500 g mascarpone
  • 500 g görög joghurt
  • 1 citrom héja, leve
  • 10-15 dkg porcukor
  •  1 ek zselatin + 1 tasak gyors zselatin
  • 60 dkg gyümölcs

   Elkészítés :

  1.   A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, 26X34 cm-es papíros tepsiben . A tojássárgákat a cukorral ,és apránként hozzáadva a vizet habosra keverjük .A fehérjét kemény habbá verjük .

    A lisztet átszitáljuk a szódabikarbónával összekeverjük , és felváltva a fehérjével ,a sárga masszához keverjük . rácson hagyjuk kihűlni .Természetesen, meg lehet csinálni, babapiskótával is , amit tejbe kell forgatni .

  2. A joghurtot, mascarponét , citrom levét , héját, porcukrot összekeverjük . A zselatint kevés vízbe beáztatjuk , ha megduzzad kissé felmelegítjük , és ha kihűlt, de még folyik, a joghurthoz keverjük .

  3. Tetejét gyümölccsel kirakjuk , és a gyors zselatint , a tasakon leírtak alapján elkészítjük , és rákenjük . Pár órát dermedni hagyjuk .