családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Krumplifőzelék

  

  Hozzávalók :

  • 1 kg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1-2 db babér
  • só, pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • 1 ek zsiradék
  • petrezselyem
  • 2-3 ek tejföl

   Elkészítés : 

  1.   A meghámozott burgonyát, kisebb kockára vágom. ( legjobb háromszög alakúra, úgy egyformán fő) Annyi sós, babérleveles vízben puhára főzöm, amennyi éppen ellepi .
  2. Ha puha, az apróra vágott hagymát, zsiradékon megdinsztelem, ráteszem a lisztet , pirospaprikát, petrezselymet ,felöntöm kevés hideg vízzel , és egy kicsit besűrítem . Majd a főzelékhez keverem , csomómentesre . A végén a tejfölt is belekeverem .