családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Töltött burgonya

Töltött burgonya

Hozzávalók :

Személyenként:

  • 3-4 főtt burgonya
  • 5 dkg szalonna
  • só bors
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 5-10 dkg sajt
  • 5 dkg főtt tarja
  • tojás, az egész masszához 2 db

Elkészítés :

  1. A főtt burgonyát meghámozzuk , belsejét óvatosan kivájjuk , hogy körben 1 cm-es széle maradjon, egy tepsibe egymás mellé tesszük .
  2. A szalonnát , tarját felkockázzuk , saját zsírján kisütjük . A burgonyaforgácsot összetörjük , a kisült szalonna-tarjával ,tojással, fűszerekkel , tejföllel összekeverjük. A mélyedésekbe betöltjük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és jó forró sütőben a sajt pirulásáig sütjük .