családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Kinder Bueno

 

Hozzávalók tészta:

  • 6 tojásfehérje

  • 6 ek. cukor

  • 1 ek. olaj

  • 2 ek. liszt

  • 2 ek. zsemlemorzsa

  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

  • 12 dkg földimogyoró ( pirított , sótlan )

  • kb. 30 dkg nutella

Krém:

  • 6 tojássárga
  • 5 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 ek. liszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 3 ek. porcukor
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 1 cs. háztartási keksz
  • kb. 2 dl langyos tej

Díszítés:

  • 3 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés :

  1. A mogyorót egy üres serpenyőbe megpirítjuk kissé, majd durvára vágjuk (jó sok egész is maradhat benne).
  2. A tojásfehérjéket a cukorral felverjük keményre, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőlapos tepsire (37x22)borítjuk, és megszórjuk a mogyoróval Előmelegített sütőbe 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük. Amikor kész, a sütőpapírt leszedjük, és még melegen rákenjük a folyós nutellát (mikróba kicsit betesszük).
  3. A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét folpackkal letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni.  Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a cukor és margarin habosra kevert elegyét. Megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.
  4. Az összeállítás pedig a következőképpen néz ki: mogyorós-nutellás alap, langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, langyos tejbe forgatott keksz, csokis krém.
  5. Ha ez kész, hűtőbe tesszük , ezalatt szépen kidermed és a keksz is átpuhul.
  6. Tetejére fix-el felvert tejszínhab kerül, és a csokireszelék .