Kinder Bueno
Hozzávalók tészta:
-
6 tojásfehérje
-
6 ek. cukor
-
1 ek. olaj
-
2 ek. liszt
-
2 ek. zsemlemorzsa
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
12 dkg földimogyoró ( pirított , sótlan )
-
kb. 30 dkg nutella
Krém:
- 6 tojássárga
- 5 dl tej
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 3 ek. liszt
- 1 cs. vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 3 ek. porcukor
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 1 cs. háztartási keksz
- kb. 2 dl langyos tej
Díszítés:
- 3 dl tejszín
- 1 tasak habfixáló
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés :
- A mogyorót egy üres serpenyőbe megpirítjuk kissé, majd durvára vágjuk (jó sok egész is maradhat benne).
- A tojásfehérjéket a cukorral felverjük keményre, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőlapos tepsire (37x22)borítjuk, és megszórjuk a mogyoróval Előmelegített sütőbe 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük. Amikor kész, a sütőpapírt leszedjük, és még melegen rákenjük a folyós nutellát (mikróba kicsit betesszük).
- A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét folpackkal letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a cukor és margarin habosra kevert elegyét. Megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.
- Az összeállítás pedig a következőképpen néz ki: mogyorós-nutellás alap, langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, langyos tejbe forgatott keksz, csokis krém.
- Ha ez kész, hűtőbe tesszük , ezalatt szépen kidermed és a keksz is átpuhul.
- Tetejére fix-el felvert tejszínhab kerül, és a csokireszelék .