Csokoládéba mártott diós kifli
Hozzávalók :
- 6 db tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 30 dkg darált dió
Krém :
- 1/2 l tej
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 2 ek kakaó
- 8 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg tortabevonó
- 1 dl olj
Elkészítés:
- A tojásfehérjét gőz felett a cukorral felverem, majd belekeverem a diót .Azután habzsákba, vagy zacskóba töltöm, és papírral bélelt tepsibe, kb 8 cm-es kifliket nyomok .Kb 15 percig sülnek .
- A tejből, pudingból, kakaóból sűrű krémet főzök. A margarint a porcukorral kihabosítom, és a kihűlt krémmel összekeverem .
- A kihűlt kifli tetejére krémet teszek , 15-20 percre hűtőbe teszem .
- A tortavevonót gőz felett az olajjal megolvasztom, és a kiflit belemártom .