családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Csokis croassont

Hozzávalók :

  • 50 dkg liszt
  • 3+ 25 dkg margarin
  • 3 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojássárga
  • 2 dkg élesztő
  • 20 dkg csokoládé

Elkészítés :

  1. Az élesztőt a lisztre morzsoljuk az  anyagokat összegyúrjuk a 3 dkg margarinnal, cipóvá formázzuk, keresztbe bevágjuk a tetejét, 10 percig pihentetjük .
  2. A bevágás mentén négyfelé húzzuk a tésztát, és a közepére helyezzük a téglalapalakú margarint .A tésztafüleket egymásra hajtva becsomagoljuk .sodrófával ütögetve eloszlatjuk benne a margarint ,téglalap alakúra nyújtjuk .
  3. 2-3 cm vastagra nyújtjuk, és háromba hajtjuk, 10 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, ügyelve, hogy a lapok szét ne csússzanak .Négybe hajtjuk , 10 percet megint pihen 
  4. 8 mm vastagra nyújtjuk, 15 cm széles csíkokra vágjuk , és egyenlő szárú háromszöget készítünk .A háromszög talpára helyezzük a tölteléket, szorosan feltekerjük, még 40 percet kelesztjük, megkenjük tojással, és közepes lángon gőzös sütőben sütjük  Porcukorral hintve tálaljuk .