családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Lekváros párnácska cukor nélkül

Hozzávalók:

- 3 bögre liszt ( 1,5-2 dl bögre )

- 1 bögre margarin

- 1 bögre tejföl

- 1 dkg élesztő

Töltelék:

- 1 üveg lekvár

Elkészítés:

  1. Az élesztőt egy evőkanál tejben feloldjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a tejföllel és az élesztővel összegyúrjuk.

  2. A tésztát lisztezett asztalon fél cm vastagra kinyújtjuk, kerek kiszúróval kiszúrjuk, közepébe lekvárt rakunk és egymásra hajtjuk.

  3. 180°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

  4. Miután kivettük a sütőből vaníliás porcukorba meghempergetjük.