családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

GOMBÁS SPENÓTOS CSIRKEMELL

  
  

 Hozzávalók :

  • kb 60 dkg csirkemell filé ( lehet sertéshús is )
  • 40 dkg bomba szeletelve
  • 1 cs 300 g leveles, tejszínes spenót
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tej

  Elkészítés :

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágom , kicsit kiklopfolom , besózom .
  2. A gombát kevés olajon , sóval megpárolom .
  3. A spenótot elkészítem, mintha főzelék lenne .
  4. A húst egy tepsibe teszem egymás mellé , ráöntöm a gombát , és ráteszem a spenótot .
  5. Alufóliával letakarva , kb 1/2 órát sütöm .
  6. A besemellhez a margarint felmelegítem , ráöntöm a lisztet , egyet keverek rajta , felöntöm a tejjel , és amikor már sűrűsödni kezd , rásimítom a spenót tetejére . ( Gyorsan kell vele bánni, mert nagyon megköt .)
  7. Rászórom a reszelt sajtot , és még 15 percig sütöm .
  8. A köret köles , és céklasaláta .