családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Fahéjas zabpehely tallér

Hozzávalók:

  • 150 g darált zabpehely
  • 100 g liszt
  • 100 g cukor
  • 150 g margarin
  • 100 g reszelt csokoládé
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál fahéj

Elkészítés:

  1. A margarint a cukorral kihabosítom majd hozzáadom a tojást.

  2. A szárazanyagokat összekeverem és apránként a kihabosított margarinhoz keverem.

  3. Sütőpapíros tepsibe evőkanállal halmokat teszek egymástól 3 cm távolságra, villával ellapogatom.

  4. Előmelegített 180°C-os sütőben 10 percig sütöm.

  5. Dobozban tárolva sokáig puha marad.