családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Lángos

Hozzávalók :

  •  22 dkg főtt áttört burgonya
  •  1 dkg élesztő
  •  5,5 dl langyos tej
  •  0,7 dl olaj
  •  1 mokkáskanál cukor
  •  60 dkg liszt
  • 1,5 kávéskanál só
  •  olaj a kisütéshez
  •  tetejére fokhagyma, tejföl

Elkészítés :

  1.  A langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A többi alapanyagot hozzákeverjük, és jól bedagasztjuk .
  3. Liszttel a tetejét meghintjük, meleg helyen 1,5 órát kelesztjük .
  4. Olajos vagy lisztes kézzel egy daraadot kiszakítunkbelőle, és bő forró olajban, aranybarnára sütjük .