családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Sült kacsa

 

  Hozzávalók :

  • 2 db comb, mell, 
  • félbevágva, kicsontozva
  • 2 db szárnytő

  Elkészítés :

  1.   A húst megmosom, a tollakat, tokokat kiszedem ( legjobb, egy kis hegyes késsel ), ha van háj, vagy bőrös háj, azt is felkockázom.
  2. Besózom, kicsit állni hagyom .Lehet lábosban is sütni, akkor vastagabb aljú lábost válasszunk. Beleteszem a húst, és annyi vizet öntök alá, hogy éppen ellepje. Takaréklángon kezdem "főzni", lefedve , kb 50 percig . Villával megnézem, ha a hús puha, leveszem a fedőt, és nagy lángon pirosra sütöm.( én így jobban szeretem, mert szavtosabb lesz )
  3. Kiszedem a húst, és a tepertőt, alaposan lecsepegtetem .
  4. Tepsiben alsó-felső sütésen, 180 fokon, kb 50 perc.