családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Csokoládés, gyümölcsös mascarpone torta

    

  Hozzávalók, piskóta :

  • 7 db tojás
  • 154 g liszt
  • 21 g kakaópor
  • 140 g cukor
  • 1 ek olaj
  • 1/2 mk szb

   Csokoládékrém :

  • 2 ek kakaópor
  • 3 ek cukor
  • 1/2 dl víz
  • 25 dkg mascarpone

   Erdei krém :

  • 10 dkg erdei gyümölcs
  • 25 dkg mascarpone
  • 8 dkg cukor

   Teteje :

  •   2 ek kakaópor
  • 3 ek cukor
  • 1/2 dl víz

  Díszítés :

  •   10 dkg erdei gyümölcs
  • 1/2 tasak tortazselatin
  • 50 ml víz

  Elkészítés :

  1.  A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a 2/3 -ad cukorral kihabosítjuk. A fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a szb-t, a kakaót, és egy csipet sót. Az olajat a kihabosított sárgájához adjuk . A fehérjét, óvatosan hozzákeverjük a sárga masszához, apránként a lisztes keveréket beledolgozzuk,lassú mozdulattal. 22 cm-es, papíros tortakarikába simítjuk ,előmelegített, légkeveréses sütőben, 180 fokon,20 percig sül, a hőfokot levesszük 170 fokra,és még 15 percig sütjük. Rácson kihűtjük . 
  2. A csokoládékrém: a kakaóport, a cukrot és a vizet sűrűre főzzük majd a mascarponéhoz adjuk és habverővel jól összekeverjük. Hűtőben dermesztjük a torta összeállításáig.
  3. erdei gyümölcsös krém: az erdeigyümölcsöt kiolvadás után egy kevés vízzel leturmixoljuk, szitán átpaszírozzuk, hogy a magjai ne kerüljenek a krémbe. A mascarponéból félreteszünk 4 evőkanálnyit (amivel majd a torta oldalát vonjuk be vele) a többit egy habverő segítségével összekeverjük az erdeigyümölccsel és a cukorral. Hűtőbe tesszük míg össze nem állítjuk a tortát.
  4. Miután kihűtöttük a tortát 3 részre vágjuk, az alsó lapot a kapcsos tortaformába visszatesszük és megkenjük az erdeis krémmel, ráhelyezzük a második lapot, és a csokoládés krémmel kenjük meg, végül befedjük a harmadik lappal amit az aljával fölfele helyezünk rá.
  5. A csokoládémázhoz a hozzávalókat sűrűre főzzük és a torta tetején egyenletesen elkenjük.
  6. a díszítéshez az erdei gyümölcsöt az egyik felén szépen elrendezzük. A tortazselatint a tasakon lévő utasítások szerint vízzel felfőzzük, egy kicsit hadjuk hűlni és a gyümölcsöket lezselézzük. Az oldalát a félretett mascarponéval egy kevés cukorral összekeverve kenjük fel. Szeletelésig hűtőben dermesztjük pár órát.