Rakott tészta
Hozzávalók :
- 60 dkg brokkoli
- 50 dkg szarvacska tészta
- 6 szelet csirkemellfilé, vagy sertéskaraj
- só, fahéj, őrült bors
- 500 g tejföl
Tetejére :
- 5 dkg margarin
- 5 dkg liszt
- 2-3 dl tej
- 20-25 dkg reszelt sajt
Elkészítés :
- A tésztát , és a brokkolit bő forrásban levő vízben megfőzzük, lecsepegtetjük .
- A csirke, vagy sertéshúsokat, befűszerezzük, kevés olajon serpenyőben mindkét oldalukat hirtelen átsütjük .
- Kiolajozott tepsibe tesszük, a tésztát, a brokkolit, és a tejfölt összekeverjük, ráöntjük a húsra.
- A margarint felhevítem, a lisztet benne rózsaszínre pirítom, tejjel felöntöm, és még folyósan a tésztára öntöm .
- Tetejét reszelt sajttal megszórom, és kb 45-50 percig sütöm .