családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Sajt torta, sós !

 

 Hozzávalók :

  • 20 szelet edami, vagy trappista sajt

 Almás krém:

  • 25 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 4 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 db alma
  • 2 karika konzerv ananász

  Zselé :

  •   1 dkg zselatinpor
  • 1 dl ananászlé

   Paprikás krém :

  • 1 doboz paprikás sajt, vagy , sajtkrém

  Brokkolis krém

  • 25 dkg főtt brokkoli
  • 1 db főtt tojás
  • 10 dkg vaj
  • só, szerecsendió, bors ,citromlé
  • rétegzéshez dióbél
  • olajbogyó

 Elkészítés :

  1. Az almás sajtkrémhez a reszelt sajtot, tejet, tejszínt, tojásokat, lisztet, lábosba tesszük .Vízgőzön, kis lángon folyamatosan keverve, kb 25 percig főzzük .Ha kihűlt, a vajjal kihabosítom .                                                                                                      Az almát lereszelem, az ananászt nagyon apróra vágom, és a kihűlt sajtkrémhez adom . A zselatint 10 percig áztatom, felmelegítem.
  2. A paprikás sajt, ha kocka, akkor villával összetöröm . A főtt brokkolit, a tojást turmixolom. A vajat kihbosítom, és mindkét krémhez külün-külön hozzákeverem , fűszerezem .
  3. 24 cm-es tortaforma aljába leteszek 5 szelet sajtot , hogy fedjék egymást.Az almás krém felét rákenem.Erre megint 5 szelet sajt jön .Paprikás sajt felét rákenem, durvára darált dióval megszórom .Az ananász zselé felével meglocsolom .                         Ezután a brokkolikrém, sajtszeletek, majd a maradék almás krém következik .A megmaradt dióval megszórom , ananászlét ráöntöm, és sajtszeletekkel befedem .   Célszerű, egy tányérral kissé leszorítani, így tenni a hűtőbe, pár órára .                         Olajbogyóval díszítem .