Sajt torta, sós !
Hozzávalók :
- 20 szelet edami, vagy trappista sajt
Almás krém:
- 25 dkg reszelt sajt
- 3 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 4 db tojás
- 5 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 db alma
- 2 karika konzerv ananász
Zselé :
- 1 dkg zselatinpor
- 1 dl ananászlé
Paprikás krém :
- 1 doboz paprikás sajt, vagy , sajtkrém
Brokkolis krém
- 25 dkg főtt brokkoli
- 1 db főtt tojás
- 10 dkg vaj
- só, szerecsendió, bors ,citromlé
- rétegzéshez dióbél
- olajbogyó
Elkészítés :
- Az almás sajtkrémhez a reszelt sajtot, tejet, tejszínt, tojásokat, lisztet, lábosba tesszük .Vízgőzön, kis lángon folyamatosan keverve, kb 25 percig főzzük .Ha kihűlt, a vajjal kihabosítom . Az almát lereszelem, az ananászt nagyon apróra vágom, és a kihűlt sajtkrémhez adom . A zselatint 10 percig áztatom, felmelegítem.
- A paprikás sajt, ha kocka, akkor villával összetöröm . A főtt brokkolit, a tojást turmixolom. A vajat kihbosítom, és mindkét krémhez külün-külön hozzákeverem , fűszerezem .
- 24 cm-es tortaforma aljába leteszek 5 szelet sajtot , hogy fedjék egymást.Az almás krém felét rákenem.Erre megint 5 szelet sajt jön .Paprikás sajt felét rákenem, durvára darált dióval megszórom .Az ananász zselé felével meglocsolom . Ezután a brokkolikrém, sajtszeletek, majd a maradék almás krém következik .A megmaradt dióval megszórom , ananászlét ráöntöm, és sajtszeletekkel befedem . Célszerű, egy tányérral kissé leszorítani, így tenni a hűtőbe, pár órára . Olajbogyóval díszítem .