családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

 

Baconos sajtos zsemle

Hozzávalók :

  • -40 dkg liszt
  •  2,5 dkg élesztő
  •  1 kávéskanál cukor
  •  2,5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 dl olaj

Töltelék :

  •  10 dkg baconszalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  •  2 evőkanál tejföl
  • Tetejére szezámmag

Elkészítés :

  1. Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval, dagasztólapáttal bedagasztjuk .
  2. Tetejét belisztezzük, meleg helyen kétszeresére kelesztjük .
  3. Amikor megkelt, kettéosztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztet leseperjük, tejföllel megkenjük, rátesszük a kockára vágott bacont, reszelt sajtot .A másik lapot rátesszük, tejfölös felével lefelé, széleit kicsit összenyomjuk .
  4. Tetejét tojással lekenjük, reszelt sajttal, és szezámmaggal megszórjuk . Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük . 
  5. 15 db lesz .