családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Babapiskótás gesztenyés

Hozzávalók :

  • 3  cs vanillia pudingpor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • margarin

Gesztenyés alap

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 7 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 üveg rumaroma
  • 12,5 dkg darált háztartási keksz
  • 1-2 dl víz ( jól gyúrható legyen )

Babapiskótás krém

  • 2 cs kb 40 dkg babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 üveg rumaroma

Tetejére:

  • 0,5 l habtejszín
  • 2 cs habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dkg csokireszelék

Elkészítés :

  1. Megfőzzük a pudingot a tejben. A margarint habosra keverjük a porcukorral , majd a kihűlt pudinghoz keverjük a rumaromával .
  2. A gesztenyés alaphoz valókat annyi vízzel összegyúrjuk, hogy ne ragadjon, de tudjunk bánni vele .
  3. Egy 35×25 cm-es tepsi alját megszórjuk darált keksszel ,rásimogatjuk a gesztenyés masszát .A masszát megkenjük a krém felével .
  4. A babapiskótát rumos tejbe forgatjuk és szorosan a krémre rakjuk . Bekenjük a krém másik felével .
  5. A tejszínt a habfixálóval, és a porcukorral felverjük,a süti tetejére kenjük , a csokireszelékkel megszórjuk .
  6. Tálalásig hűtőben tartjuk .