Babapiskótás gesztenyés
Hozzávalók :
- 3 cs vanillia pudingpor
- 9 dl tej
- 25 dkg porcukor
- margarin
Gesztenyés alap
- 25 dkg gesztenyemassza
- 7 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 üveg rumaroma
- 12,5 dkg darált háztartási keksz
- 1-2 dl víz ( jól gyúrható legyen )
Babapiskótás krém
- 2 cs kb 40 dkg babapiskóta
- 2 dl tej
- 1 üveg rumaroma
Tetejére:
- 0,5 l habtejszín
- 2 cs habfixáló
- 2 evőkanál porcukor
- 5 dkg csokireszelék
Elkészítés :
- Megfőzzük a pudingot a tejben. A margarint habosra keverjük a porcukorral , majd a kihűlt pudinghoz keverjük a rumaromával .
- A gesztenyés alaphoz valókat annyi vízzel összegyúrjuk, hogy ne ragadjon, de tudjunk bánni vele .
- Egy 35×25 cm-es tepsi alját megszórjuk darált keksszel ,rásimogatjuk a gesztenyés masszát .A masszát megkenjük a krém felével .
- A babapiskótát rumos tejbe forgatjuk és szorosan a krémre rakjuk . Bekenjük a krém másik felével .
- A tejszínt a habfixálóval, és a porcukorral felverjük,a süti tetejére kenjük , a csokireszelékkel megszórjuk .
- Tálalásig hűtőben tartjuk .