családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Kelt kakaós csiga

 

Hozzávalók :

  • 50 dkg liszt
  • 2,5-3 dl tej
  • 3 evökanál porcukor
  • 3+5 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 3-4 evőkanál kakaó ( lehet cukrozott is )

Elkészítés :

  1. Az élesztőt egy kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalót hozzákeverjük, a 3 dkg margarinnal, jól bedagasztjuk, hogy kissé keményebb tésztát kapjunk .
  3. Tetejét lelisztezzük, letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük, 1-1,5 órát .
  4. Kinyújtjuk téglalappá, megkenjük a maradék 5 dkg olvasztott margarinnal, megszórjuk kakaóval, és szorosan feltekerjük . Éles késsel 1,5 cm-es darabokra vágjuk .
  5. Papíros tepsibe tesszük,  kissé lelapogatjuk, még kelesztjük 30 percet. Majd jó meleg sütőben 15-20 percig sütjük .