családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Kréker

 
 

  Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • 2 tojás sárgája
  • 3-4 ek tejföl
  • 2 teáskanál só
  • őrölt bors

   Tetejére:

  • só,tojásfehérje , magok (szezám,len,egész mák)

   Elkészítés 

  1.  A lisztet elkeverem a fűszerekkel ,majd elmorzsolom benne a zsírt , a végén hozzákeverem a tejfölben elkevert tojássárgákat . Ruganyos tésztát gyúrok belőle ,amit kettévettem . 
  2.  Mindkét lapot egyenként gáztepsi méretűre nyújtom ,és papírral bélelt tepsibe teszem .Lekenem sóval felvert tojásfehérjével , megszórom magvakkal ,és óvatosan a papírt nem elvágva kb 2x2 cm- esre felkockázom .
  3. 200 fokra előmelegített sütőben , kb 15 perc alatt aranybarnára sütöm .Ha gyorsan sülnek, akkor kisebb hőfokra kell a sütőt venni .