családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Diós narancsos koszorú

Hozzávalók:

- 4 főtt tojás áttőrt sárgája

- 12 dkg porcukor

- 20 dkg margarin

- 2 cs. vaníliás cukor

- 2 narancs reszelt héja

- 30 dkg liszt

- 1 db tojás

- 10 dkg dúrvára vágott dió

Elkészítés:

  1. Amargarint elmorzsoljuk a liszttel majd a többi nyersanyagot hozzáadjuk és tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőben 2 órát pihentetjük.

  2. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk 6 cm átmérőjü kerek kiszúróval kiszúrjuk, utána 3 cm átmérőjü kiszúróval szúrjuk ki.

  3. Az így kapott koszorúkat sütőpapírozott tepsibe tesszük , egész tojással lekenjük és megszórjuk a dúrvára vágott dióval.

  4. 180°C-on 12-15 perc alatt megsütjük. Kihűlés után porcukorral meghintjük.