családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Ludaskása

  Hozzávalók :

  • 1 libaaprólék( far-hát, szárny, nyak, zúza)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 1/4 karalábé
  • 1 cikk zeller
  • só, bors, pirospaprika
  • 1 ek zsír  
  • 30 dkg árpagyöngy

  Elkészítés :

  1.   A húsokat kisebb darabokra, a zöldségeket kockára, a hagymát apróra vágjuk .
  2. Az egyik hagymát a zsíron megpirítom, pirospaprikával megszórom, összekeverem ,ráteszem a húsokat, felöntöm 2 l vízzel . Amikor a hús puhább már,beleteszem a zöldségeket, sóval, borssal ízesitem, és félpuhára főzöm.
  3. Közben egy kevés zsiradékon az árpagyöngyöt, aranysárgára pirítom, és amikor a hús már puha, hozzáöntöm. Együtt puhára főzöm . Az árpagyöngynek legalább háromszoros víz kell .
  4. Amikor a hús megpuhult, leszedtem a csontokról, és visszatettem.
  5. A másik hagymát, karikára vágom, lisztbe forgatom, és forró olajban kisütöm . A ludaskása tetejére szórom .