családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Citromkrémes keksz

  
 

  Hozzávalók:

  •  45 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 db tojás sárga
  • 4 ek egész mák
  • csipet só
  • 8 dkg cukor

  Krém :

  • 3 db citrom héja, leve
  • 8 dkg cukor
  • 2 csapott ek liszt
  • 8 dkg margarin
  • 3 db tojássárga
  • csipet só

  Elkészítés :

  1.   A lisztet a zsírral ,cukorral összemorzsolom, a többi alapanyagot hozzáteszem, és könnyen nyújtható tésztává gyúrom .Hűtőben pihentetem kb 1 órát .
  2. Ha letelt az óra, lisztezett munkalapon kb 4 mm-esre kinyújtom . Egy kisebb, és egy nagyobb kiszúróval , egyforma darabszámú süteményt kiszúrok,és papíros tepsiben, 165 fokon, kb 6 percig sütöm. Ha kihűlt, akkor egy nagyobb, és egy kisebb linzert a krémmel összeragasztok.
  3. A krémhez  egy kisebb lábosba teszem a margarin, és a citromlé kivételével a hozzávalókat. Gőz fölött besűrítem. Apránként hozzáadom a citromlevet , majd a végén a margarinnal kihabosítom.
  4. Ha a krém kihűlt, egy habzsákba töltöm, és a nagyobb kekszre nyomok egy kb 1 cm-es golyót.Ráteszem a kisebb linzert .