Kókuszos krémtorta
( úgy néz ki mint a legyezőtorta )
Hozzávalók mézes lap .
- 1 ek kakaó
- 1 ek méz
- 1 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 2,5 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 1 mokkáskanál szb
Piskóta :
- 4 db tojás
- 15 dkg cukor
- 8 ek víz
- késhegynyi szb
- 20 dkg liszt
- 1 ek kakaó
Krém :
- 3,5dl tej
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 20 dkg margarin
- 22 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Tetejére :
- 0,5 dl víz
- 2 ek kakaó
- 3 dkg margarin
- 1 dkg cukor
Elkészítés :
- A mézes laphoz valókat a felsororás sorrendjében , a liszt, és szb kivételével , egy edénybe tesszük , és gőz felett, 5 percig főzzük .Kihűtjük , és a szb-s lisztet beledolgozzuk .A masszából 2 db 24 cm-es lapot nyújtunk , ( legjobb két sütőpapír között , mert ragad), és egyesével kb 6-8 perc alatt kisütjük .
- A piskótát, egy 34X30 cm-es tepsiben megsütjük , és kihűtjük . Ha kihűlt, hosszában 5-6 db egyforma csíkra felvágjuk .
- A krémhez a pudingport a tejben megfőzzük . A margarint a porcukorral, habosra kaverjük , és a kihűlt pudinghoz keverjük .
- Egy kapcsos tortaforma aljába tesszük az egyik mézes lapot .Megkenjük krémmel . Fogunk egy piskóta csíkot, megkenjük krémmel, és hosszában felcsavarjuk . A bekent mézeslap közepére állítjuk . A második piskótalapot is megkenjük , és az előző csík köré csavarjuk, szorosan .A többi piskótalappal is így járunk el .Amikor a csikok elfogytak, a lapok tetejét megkenjük krémmel , és rátesszük a másik mézes lapot .Ennek a tetejét is nagyon vékonyan ( leheletnyin ) megkenjük krémmel, hogy a csokimáz jobban tapadjon .Az oldalát is bekenjük krémmel , és megszórjuk kókuszreszelékkel .
- A csokimázhoz valókat besűrítjük , és a torta tetejét bekenjük . Másnap fogyasztható , hogy a mézeslap megpuhuljon.