családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

  Kókuszos krémtorta

( úgy néz ki mint a legyezőtorta )

  Hozzávalók mézes lap .

  • 1 ek kakaó
  • 1 ek méz
  • 1 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál szb

  Piskóta :

  •  4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 8 ek víz
  • késhegynyi szb
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek kakaó

  Krém :

  •   3,5dl tej
  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 22 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

  Tetejére :

  •  0,5 dl víz
  • 2 ek kakaó
  • 3 dkg margarin
  • 1 dkg cukor

   Elkészítés :

  1.  A mézes laphoz valókat a felsororás sorrendjében  , a liszt, és szb kivételével , egy edénybe tesszük , és gőz felett, 5 percig főzzük .Kihűtjük , és a szb-s lisztet beledolgozzuk .A masszából 2 db 24 cm-es lapot nyújtunk , ( legjobb két sütőpapír között , mert ragad), és egyesével kb 6-8 perc alatt kisütjük .
  2. A piskótát, egy  34X30 cm-es tepsiben megsütjük , és kihűtjük . Ha kihűlt, hosszában 5-6 db egyforma csíkra felvágjuk .
  3. A krémhez a pudingport a tejben megfőzzük . A margarint a porcukorral, habosra kaverjük , és a kihűlt pudinghoz keverjük .
  4. Egy kapcsos tortaforma aljába tesszük az egyik mézes lapot .Megkenjük krémmel . Fogunk egy piskóta csíkot, megkenjük krémmel, és hosszában felcsavarjuk . A bekent mézeslap közepére állítjuk . A második piskótalapot is megkenjük , és az előző csík köré csavarjuk, szorosan .A többi piskótalappal is így járunk el .Amikor a csikok elfogytak, a lapok tetejét megkenjük krémmel , és rátesszük a másik mézes lapot .Ennek a tetejét is nagyon vékonyan ( leheletnyin ) megkenjük krémmel, hogy a csokimáz jobban tapadjon .Az oldalát is bekenjük krémmel , és megszórjuk kókuszreszelékkel .
  5. A csokimázhoz valókat besűrítjük , és a torta  tetejét bekenjük . Másnap fogyasztható , hogy a mézeslap megpuhuljon .
 
  • -
     5 dl tel
    5 ek l
    - A krémhez a tejet a liszttel, kevergetve sűrűre főzzük, amíg hűl addig a margarint a cukorral habosra keverjük, a krémhez valókat összekeverjük.
    -Egy kapcsos tortaformába tesszük az egyik mézes lapot, megkenjük krémmel. Az egyik piskótacsíkot is megkenjük a krémmel, felcsavarjuk ( mint a beiglit ) ,és a mézeslap közepére állítjuk. A következő piskótalapot is megkenjük a krémmel, és a már középen levő lap köré tekerjük. Így haladunk csigavonalban amíg van piskóta. Krém a piskóta tetejére, és oldalára is jusson. Erre jön a másik mézeslap.
    A tetejét a felolvasztott csokoládéval bevonjuk, oldalát kókusszal megszórjuk.
    Pár órát állnia kell, hogy a mézes lap megpuhuljon.
    Legjobb előző nap elkészíteni.
     
    -Amikor először elkészítettem, azt hittem, hogy bonyolult. De amikor újra olvastam rájöttem, hogy egyáltalán nem.
    Nagy sikere volt!