családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Gesztenyés meggyes

Hozzávalók :

- 6 tojás

- 6 evőkanál cukor

- 6 evőkanál liszt

- 1 mokkáskanál szódabikarbóna

- 2 evőkanál kakaópor

Krém :

- 3 dl tej

- 1 cs vanilliás pudingpor

- 5 dkg cukor

- 25 dkg gesztenyemassza

- 3+2 dl tejszín

- 1 ek zselatin

- 2 ek víz

- 1 ü meggybefőtt

Elkészítés :

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk 25X40 cm-es tepsiben, rácson kihűtjük .

  2. A pudingot megfőzzük a cukorral, a 3 dl  tejszínt felverjük, a gesztenyét átkeverjük, habosítjuk ,az egészet összekeverjük .

  3. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, langyosra melegítjük, a krémhez csorgatjuk .

  4. A kihűlt piskótára kenjük a krémet ,rászórjuk a lecsepegtetett meggy felét.

  5. 2 dl tejszínt felverünk, a krémre kenjük, és a meggyet szépen egyenletesen eloszlatjuk a tetején .