családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Szilvalekvár

Szilvalekvár

Hozzávalók :

  • 5 kg szilva
  • 1,5 kg cukor
  • tartósítószer

-Elkészítés :

  1. A szilvákat megmossuk , alaposan átválogatjuk , leturmiixoljuk , és egy nagy fazékban feltesszük főni .
  2. Állandó kevergetés közben kb 1 órát főzzük, akkor a cukrot is belekeverjük, még egy órát főzzük, jó sűrűre .
  3. Az alaposan csírátlanított üvegeket egy vízzel félig töltött tepsibe állítjuk .A forró lekvárból minden üvegbe egy keveset töltünk , utána tele töltjük az összes üveget .
  4.  Tetejére tartósítószert teszünk, jól lezárjuk, és 2-3 napra míg teljesen kihűl, alaposan betakarva (száraz dunsztba ) tesszük .
  5. Ha teljesen kihűlt a téli helyére tesszük .