családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Almás-boros csirke

Hozzávalók :

  • Személyenként 1 egész csirkecomb,(természetesen sertéshúsból is készíthető )
  • 1 fej v hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 0,5-1 kg alma
  • 1.5 dl bor ,
  • só, rozmaring, zsálya

Elkészítés :

  1. A hagymákat apróra vágjuk, az olajon megpirítom.
  2. A húst az olajon egy kicsit kifehérítem 
  3. Beleöntöm a bort, és annyi vizet, hogy éppen ellepje.
  4. Közben meghámozom, és kis kockára vágom az almát , ezt is a húsra teszem, fűszerezem. és készre főzöm.
  5. Rizzsel, vagy főtt burgonyával tálalom .