Hozzávalók :
- 30 dkg nyers zeller
- 30 dkg alma
- 3 db vöröshagyma
---------------------------
- 2 db tojássárga
- 2 dl olaj
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- késhegynyi őrölt bors
- 1-2 evőkanál citromlé
Majonéz készítés :
- A tojássárgáját robotgéppel elkezdjük keverni . Amikor elkezd sűrösödni , akkor nagyon lassan, cseppenként elkezdjük az olajat beleadagolni .
- Akkor jó , ha olyan az állaga , mint a piskótatésztának : halvány sárga, és sűrű .
- Most izlés szerint ízesítjük a leírt hozzávalókkal .Jól átkeverjük .
Elkészítés
- A saláta hozzávalóit almareszelőn lereszeljük , a majonézzel leöntjük, összekeverjük , és pár órát hűtőben érleljük .