családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Hagymás lepény

  

  Hozzávalók, tészta :

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg túró
  • tk szb
  • 75 ml tej
  • 50 ml olaj

  Töltelék :

  •  50 dkg hagyma vegyesen ( vörös, lila, új, póré )
  • 2-3 ek olaj
  • kis pohár tejföl ( 150 g )
  • 1 db tojás
  • 15 dkg  sonka
  • só, bors
  • 25 dkg zottarella

  Elkészítés :

  1. A tésztához valókat, összegyúrom, cipóvá formálom, és 1 órára hűtőbe teszem.

  2. A hagymákat összevágom apróra . Olajon megpirítom .Lehűtöm, beleteszem a tejfölt , sonkakockát , tojást, fűszereket .

  3. Nekem a tészta lágy volt , így csak kézzel egy margarinnal kikent 26X34 cm-es tepsibe elsimítottam . Rátettem a tölteléket , a zottarella karikákat , és előmelegített sütőben, kb 20 percig sütöttem .