Madártej torta
Hozzávalók :
Piskóta :
- 8 db tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
- 16 dkg liszt
- 1 mk szb
Krém :
- 6 tojás sárga
- 18 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 0,5 l habtejszín
- 1 db habfixáló
Tetejére :
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 zacsi gyors zselatin
- 2-3 dkg szeletelt mandula
Elkészítés :
- A tészta hozzávalóiból piskótát készítek , amit 26 cm-es kapcsos tortaformában kb 50 percig sütök .
- A krémhez a tojássárgakat a cukorral , vízgőz felett besűrítem , kihülés után hozzákeverem a puha margarint . A tejszínt a fixálóval habbá verem , és óvatosan a tojásos krémhez adom .
- A lapot háromba vágom . Az alsó lapot megkenem krémmel , a meggy harmadát rászórom . Ráteszem a következő lapot, azt is megkenem , meggyezem , a harmadikat ráteszem a tetejére , vékonyan krémmel megkenem , plusz a tortát kívülról is bekenem krémmel.
- A gyors zselatint a meggylével főzöm meg a tasakon leírtak szerint . A torta tetejére rakom a megmaradt meggyet , és a kicsit lehűtött zselatint rákenem . Megszórom mandulaszelettel .