családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Madártej torta

 

Hozzávalók :

Piskóta :

  • 8 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • 16 dkg liszt
  • 1 mk szb

Krém :

  • 6 tojás sárga
  • 18 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 0,5 l habtejszín
  • 1 db habfixáló

Tetejére :

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2 zacsi gyors zselatin
  • 2-3 dkg szeletelt mandula

Elkészítés :

 
  1. A tészta hozzávalóiból piskótát készítek , amit 26 cm-es kapcsos tortaformában kb 50 percig sütök .
  2. A krémhez a tojássárgakat a cukorral , vízgőz felett besűrítem , kihülés után hozzákeverem a puha margarint .                         A tejszínt a fixálóval habbá verem , és óvatosan a tojásos krémhez adom . 
  3. A lapot háromba vágom . Az alsó lapot megkenem krémmel , a meggy harmadát rászórom . Ráteszem a következő lapot, azt is megkenem , meggyezem , a harmadikat ráteszem a tetejére , vékonyan krémmel megkenem , plusz a tortát kívülról is bekenem krémmel.
  4. A gyors zselatint a meggylével főzöm meg a tasakon leírtak szerint . A torta tetejére rakom a megmaradt meggyet , és a kicsit lehűtött zselatint rákenem . Megszórom mandulaszelettel .