családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Rakott krumpli

 
  
 

  Hozzávalók :

  • 1,5 kg burgonya
  • 5 db tojás
  • kb 20 dkg cserkész kolbász
  • 3,5 dl tejföl
  • só, zsiradék

  Elkészítés :

  1. A krumplit, héjában megfőzöm . Másik lábosban a tojásokat sóval megfőzöm . Kolbászt karikára vágom .
  2. Krumplit, tojást megpucolom , karikára vágom .
  3. Zsiradékkal, egy 34x22 cm-es tepsit kikenek , és egy sor burgonyát leterítek az aljára. Megsózom . Erre tojás jön, majd a kolbász . Bekenem tejföllel.  Így folytatom, míg az anyagok elfogynak . Tetejére tejfölt kenek .Kb 40 percig sül .