családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Krémes túrós

Hozzávalók :

- 4 tojás

- 30 dkg liszt

- 20 dkg porcukor

- 1 dl tej

- 1 dl olaj

- 1 mkanál szalakáli

Krém :

- 50 dkg túró

- 17 dkg porcukor

- 15 dkg margarin

- 1 cs vanilliás cukor

- 1 citrom reszelt héja, leve

Bevonat :

- 1 tortabevonó

Elkészítés :

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgágat a 2/3-ad cukorral,tejjel, olajjal habosra keverjük . A lisztben elkeverjük a szalakálit , majd a tojásos masszához adjuk . A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük .25X40 cm-es papíros tepsiben , előmelegített sütőben 25 percig sütjük . A papírt lehúzzuk, kihűtjük , két lapba vágjuk .

  2. A túrót a többi hozzávalóval habosítjuk, az alsó lapra kenjük, rátesszük a másik lapot.

  3. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és a felső lapra kenjük .