Krémes túrós
Hozzávalók :
- 4 tojás
- 30 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 mkanál szalakáli
Krém :
- 50 dkg túró
- 17 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 cs vanilliás cukor
- 1 citrom reszelt héja, leve
Bevonat :
- 1 tortabevonó
Elkészítés :
-
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgágat a 2/3-ad cukorral,tejjel, olajjal habosra keverjük . A lisztben elkeverjük a szalakálit , majd a tojásos masszához adjuk . A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük .25X40 cm-es papíros tepsiben , előmelegített sütőben 25 percig sütjük . A papírt lehúzzuk, kihűtjük , két lapba vágjuk .
-
A túrót a többi hozzávalóval habosítjuk, az alsó lapra kenjük, rátesszük a másik lapot.
-
A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és a felső lapra kenjük .