Sztroganoff csirke
Hozzávalók :
- 70 dkg cs.mellfilé
- 10 dkg bacon, v füstölt szalonna
- 15,dkg gomba
- 4-5 db csemegeuborka
- 2-3 dl tejszín (főzős )
- 1 közepes fej v . hagyma
- só , bors , mustár
Elkészítés:
- A csirkemellet és a bacont csíkokra , a hagymát apró kockára , az uborkát , gombát vékony szeletekre vágjuk .
- Kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát , és a szalonnát . Ezeket kivettem a serpenyőből , és a megmaradt zsiradékon fehéredésig pirítottam a csirkemellt .
- Amikor kész a csirke , mehet bele a só , bors , mustár , uborka gomba , így fő 10-15 percig . A végén beleöntöm a tejszínt , és egy-két percig forralom . Penne tésztával tálaltam .