családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Sztroganoff csirke 

 

Hozzávalók :

  • 70 dkg cs.mellfilé
  • 10 dkg bacon, v füstölt szalonna
  • 15,dkg gomba
  • 4-5 db csemegeuborka
  • 2-3 dl tejszín (főzős )
  • 1 közepes fej v . hagyma
  • só , bors , mustár

Elkészítés:

  1. A csirkemellet és a bacont csíkokra , a hagymát apró kockára , az uborkát , gombát vékony szeletekre vágjuk .
  2.  Kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát , és a szalonnát . Ezeket kivettem a serpenyőből , és a megmaradt zsiradékon fehéredésig pirítottam a csirkemellt .
  3. Amikor kész a csirke , mehet bele a só , bors , mustár , uborka  gomba , így fő 10-15 percig . A végén beleöntöm a tejszínt , és egy-két percig forralom . Penne tésztával tálaltam .