családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Édes savanyú  zöldségragu

Hozzávalók :

  • 450 g keleti zöldségkeverék
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 15 dkg karfiol
  • 1 evőkanál almaecet
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 dl kechup, só, őrölt bors,

Nokedli :

  • 2 tojás
  • 65 dkg liszt
  • kb 3,5 dl víz, só

Elkészítés :

  1. Kevés olajon puhára pároljuk a zöldségeket. Beletesszük, a közepes kockára vágott hagymát . Ízesítjük a kechup-pal, ecettel , cukorral . Felgorraljuk, párpercig sűrítjük .
  2. A nokedli hozzávalóit összekeverjük, közepesen lágy tésztává. Bő forró vízben addig főzzük , míg a tészta a víz tetejére feljön . Szűrőkanállal kivesszük, kihűtjük . 
  3. A ragut a nokedlivel tálaljuk .