családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

  Babgulyás

  Hozzávalók :

  •   0,5 kg marhahús
  • 15 dkg bab
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db krumpli
  • 1 db hagyma
  • 1 ek zsír
  • só, bors, pirospaprika
  • 1/2 paradicsom, 1/2 zöldpaprika
  • fél marék csipetke, vagy valamilyen levestészta
  • 1 dl vörösbor

  Elkészítés :

  1.  A babot egy éjszakára hideg vízbe beáztatjuk.
  2. Az összes hozzávalót kockára vágjuk. 
  3. A hagymát a zsiradékon megpirítom, ráteszem a húst, kifehérítem . Megszórom paprikával, borssal,megsózom ,ráteszem a paprikát, paradicsomot , beleöntöm a bort, és annyi vizet, hogy ellepje,és kb 30 percig lefedve főzőm .
  4. Hozzáadom a zöldségeket, babot , még kb 30 percig főzöm. Vizet mostmár csak keveset öntök, csak pótlom ami elfőtt.
  5. Ha a hús, és a bab puha, mehet bele a krumpli, és a csipetke .