családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Meggyes habos sütés nélkül

Hozzávalók :

  • 40 dkg babapiskóta
  • 30 dkg cukor
  • 1 kg magozott meggy
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 650 g tejföl
  • 2 cs vanilliás cuko
  •  1 citrom reszelt héja
  • 500 g tejszín
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál pálinka

Elkészítés :

  1. Az utólsó 3 hozzávalót összekeverjük, ebben a babapiskótát beforgatjuk. Egy 33X25 cm-es tepsibe egymás mellé tesszük
  2. A meggyez a cukorral, fahéjjal, gyömbérrel összekeverjük, 1/2 órát állni hagyjuk .
  3. A tejfölt a vanilliáscukorral, citromhéjjal összekeverjük, a meggylével megszinezzük .
  4. A piskótára rászórjuk a kissé kinyomott meggyet, erre jön a tejföl, a tetejére a felvert hab .
  5. Pár órát hűtjük .