családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Borscs

  

  Hozzávalók :

  • 20 dkg sertéshús
  • 20 dkg marha hús ( lehet egyféle is )
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db cékla
  • 1 db vöröshagyma
  • 25 dkg savanyú , vagy fehér káposzta
  • 2 dl paradicsompüré
  • 3-4 burgonya
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

   Elkészítés :

  1. A húsokat, kockára, a zöldségeket, kisebb darabokra vágom .
  2. A húst sós vízben felteszem főni , ha marha is van benne, akkor azt előbb , és később a sertést .
  3. A mikor a hús kezd puhulni , mehet bele a répák , karalábé cékla, hagyma . Mehet bele a csíkokra vágott káposzta . A krumpli a legvégén, amikor minden puha .Sózzuk, borsozzuk .
  4. Amikor minden puha , belekeverjük a paradicsom pürét .Ezzel már csak egyet , forralunk .
  5. Tálaláskor, a tányér aljára tesszünk egy kanál tejfölt , és kevergetve rámerjük a levest .