Borscs
Hozzávalók :
- 20 dkg sertéshús
- 20 dkg marha hús ( lehet egyféle is )
- 3 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1 db cékla
- 1 db vöröshagyma
- 25 dkg savanyú , vagy fehér káposzta
- 2 dl paradicsompüré
- 3-4 burgonya
- 2 dl tejföl
- só, bors
Elkészítés :
- A húsokat, kockára, a zöldségeket, kisebb darabokra vágom .
- A húst sós vízben felteszem főni , ha marha is van benne, akkor azt előbb , és később a sertést .
- A mikor a hús kezd puhulni , mehet bele a répák , karalábé cékla, hagyma . Mehet bele a csíkokra vágott káposzta . A krumpli a legvégén, amikor minden puha .Sózzuk, borsozzuk .
- Amikor minden puha , belekeverjük a paradicsom pürét .Ezzel már csak egyet , forralunk .
- Tálaláskor, a tányér aljára tesszünk egy kanál tejfölt , és kevergetve rámerjük a levest .