családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Áfonyatorta 

  

Hozzávalók  piskótához :

- 3 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál liszt
- 1/2 tasak sütőpor

Krém :

- 75 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín 
- 8 dkg porcukor
- 1 evőkanál zselatin
- 30 dkg áfonya

Tetejére

-30 dkg áfonya
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál zselatin

Elkészítés :

  1. A piskóta hozzávalóiból, szokásos módon 26 cm-es tortaformában piskótát sütünk, kihűtjük .
  2. A mascarponét, géppel felhabosítjuk, a zselatint kevés hideg vízben feloldjuk, langyosítjuk, és a krémhez adjuk .Hozzáadjuk a kiolvadt áfonyát, a porcukrot, majd óvatosan a felvert tejszínt.
  3. A krémet a piskótára kenjük , majd  hűtjük .
  4. A torta tetejét a maradék áfonyával kirakjuk, a  gyors torta zselatint  elkészítjük, és a torta tetejére kenjük, öntjük .  Hűtőben pár órát dermesztjük .