családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Szedres tiramisu torta

Hozzávalók :

  • 2 cs babapiskóta, 40 dkg
  • 30 dkg eper
  • 30 dkg szeder
  • 50 dkg mascarpone krém
  • 8 dl habtejszín
  • 2 ek zselatin
  • 5 dl citromlé
  • 5 dl víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25-30 dkg porcukor

Elkészítés :

  1. Az epret és a szedret külön pürésítjük, mindegyikbe keverünk a porcukor és a mascarpone felét ,citromhéjat , és 1 ek beáztatott, felmelegített, lehűtött zselatint. A tejszínt habbá verjük, és egy-egy harmadát a krémhez keverjük . Betesszük a hűtőbe, dermedni .
  2. A vizet és a citromlét 2 ek porcukorral összekeverjük, és a piskótákat megmártjuk benne 
  3. Egy 26 cm-es torta forma aljába egy sor piskótát teszünk, jó szorosan, ha kell eltördelhetjük, rátesszük az egyik krémet, újra áztatott piskóta jön, majd a másik krémet kenjük, fel  .
  4. Újra hűtés következik, majd a megmaradt zejszínnel feldíszítjük .