családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Részeges krémes torta

 

Hozzávalók piskóta :

  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • késhegynyi szb
  • 8 ek csokis mogyorós likőr ( fütyülős )

Krém :

  • 0,5 kg tejszines krémsajt
  • 1 főzős karamellás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 0,5 l tejszín
  • 2 cs habfix
  • kb 0,5-0,7 dl cs.m .likőr

Díszítés :

  • 8 db-os tvix csoki 
  • megmaradt krém, tejszín

Elkészítés piskóta :

  1. A szokásos módon készítem a piskótát , annyi eltéréssel, hogy a vizet a likőrrel helyettesítettem . 
  2. 26 cm-es tortaformában megsütöttem Kihűlés után kettévágtam . A lapokat is kissé meglocsolom a likőrrel .

Krém :

  1. A pudingot megfőzzük, a porcukrot még melegen belekeverjük . Ha kihűlt , a krémsajttal kihabosítjuk , belekevertem 0,5 dl likőrt . 
  2. A tejszínt pár ek porcukorral habosra verjük , majd a felét a krémbe keverem .Az alsó lapot a krém felével megkenem , ráteszem a másik lapot , a tetejét likőrrel megspricceltem , majd vékonyan krémmel megkentem  .
  3. Az oldalát is vékonyan a krémmel megkenem, a csokoládét félbe vágjuk egy éles késsel, a torta oldalára a krémbe nyomkodom . Tetejét a krémmel. és a tejszínnel díszítettem .