családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Zöldséges lazagna

Hozzávalók :

  • 2 cs lazagna tészta
  • 1 zacskó vegyes zöldségkeverék, kb 1 kg
  • 1 doboz spenót
  • 10 dkg lisztből készült basemell mártás
  • 20 dkg reszelt sajt
  •  só, fokhagyma bors

Elkészítés :

  1. A spenótot kiengedem, ízesítem sóval, fokhagymával. Az elkészített basemellmártás felével összekeverem .
  2. Egy 34×30 cm-es tepsit vékonyan kiolajozok, beleteszek egy sor tésztalapot .Ráöntöm a spenótot. 
  3. Újra lap jön, erre jön a zöldségkeverék. Megint tésztalap, és a tetejére a másik adag basemellmártás. A mártást érdemes kétszerre csinálni, mert nagyon kemény lesz, és úgy kezelhetetlen .
  4. Meleg sütőben  kb fél órát sül, akkor megszórom reszelt sajttal, még 10 perc, és kész